och flädern blommar.
Upplagt för att göra
jordgubbs&flädersaft helt enkelt.
Ikväll har mannen hällt upp
saften på flaskor,
så nu har vi hela frysen full.
Som en sommarskatt...
Upplagt för att göra
jordgubbs&flädersaft helt enkelt.
Ikväll har mannen hällt upp
saften på flaskor,
så nu har vi hela frysen full.
Som en sommarskatt...
Sugen på att prova,
här är receptet:
här är receptet:
ca 3 liter saft
2 liter jordgubbar
20-30 fläderblommor
1 citron
50 g citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten
2 krm natriumbensoat
Lägg jordgubbarna i en stor skål och mosa dem lite.
Skölj och lägg fläderblommorna över jordgubbarna.
Strö över citronsyran.
Skiva citronerna och lägg dem överst.
Koka en lag av vatten och socker.
Häll det kokhett över jordgubbarna & flädern.
Sätt på lock och ställ kallt i 5 dagar.
Efter 3 dagar tar man bort citronskivorna.
Sila och häll på flaskor.
Om man fryser saften behövs
inte natriumbensoaten.
Skölj och lägg fläderblommorna över jordgubbarna.
Strö över citronsyran.
Skiva citronerna och lägg dem överst.
Koka en lag av vatten och socker.
Häll det kokhett över jordgubbarna & flädern.
Sätt på lock och ställ kallt i 5 dagar.
Efter 3 dagar tar man bort citronskivorna.
Sila och häll på flaskor.
Om man fryser saften behövs
inte natriumbensoaten.
Oh, så gott det ser ut!
SvaraRaderaHärligt! Det kommer bli ljuvligt att ta ett glas av den där saften sen i vinter och minnas sommaren. :-)
SvaraRaderaOh, så gott det låter! Jordgubbs-och flädersaft, det räcker med att bara smaka på ordet så förstår man hur gott det måste vara!
SvaraRaderaHa en fortsatt skön semester!
Ser fantastiskt gott ut, tack för receptet!
SvaraRadera